Hvor skal panelerne sidde?

Det helt rigtige sted kan give dig økonomisk gevinst

Fremtiden byder på mere bæredygtig energi. MyEnergy leverer solceller, der er optimeret til at imødekomme fremtidens teknologi og krav – og samtidig giver en økonomisk gevinst og et mere strømlinet resultat.

Den rigtige placering kan spare dig penge i længden

Producér strømmen, når der er brug for den

Typisk placeres solceller på sydvendte tage. Det giver den højeste produktion midt på dagen, men her har man sjældent sit højeste forbrug, da de fleste ikke er hjemme midt på dagen. MyEnergy går derfor lidt mod normen ved at anbefale, at man placerer sine solceller mod øst/vest, hvis det er muligt. På den måde lægges en større del af produktionen først og sidst på dagen, hvor man ofte har det højeste forbrug. Solcellerne producerer mindre strøm ved øst/vest-placeringen, men denne mindre produktion opvejes så rigeligt af, at strømmen netop er 4 gange mere værd, når man bruger den øjeblikkeligt frem for at sælge den. Med andre ord, så producerer du mindre strøm, men din økonomi bliver bedre med en øst/vest-placering.

…eller gem den til senere…

Når det gælder de små batterianlæg med mange paneler, er vores anbefaling at fordele anlægget på to tagflader, så det producerer over så stor en del af dagen som muligt – det giver dig som husejer større mulighed for at bruge strømmen direkte fra solcellerne når du er hjemme – og bare rolig solcellerne vil på solrige dage hen over dagen producere rigeligt strøm med, så batteriet også bliver fyldt op. Når det gælder de store batterianlæg, anbefaler vi, at placere så mange paneler som muligt placeres mod syd, hvor produktionen er størst midt på dagen. På den måde lades batteriet hustigst op, på et tidspunkt når, beboerne typisk ikke er hjemme og forbuget i husstanden derfor er mindt.

Netto-ordning

Netto-ordningen eksisterer endnu men er blevet ændret: Hvis man producerer mere strøm end man forbruger, kunne man tidligere oplagre overskuddet på el-nettet og hente det tilbage på et senere tidspunkt. I dag kan overskuddet sælges til el-nettet. Den strøm, som man selv producerer og forbruger, er helt fritaget for PSO og andre energiafgifter. På den måde er strømmens værdi meget højere, hvis man bruger den, mens den produceres. Værdien er næsten 4 gange højere, hvis man har et straks-forbrug. Det handler altså om at producere energien, når der er brug for den – for at udnytte denne mulighed økonomisk. Det højeste forbrug er ofte om morgenen, sen eftermiddag, aften – og sjældent midt på dagen.

Fremtidssikring

I Bygningsreglementet 2018 og i oplægget til 2020-reglementer er energikravene blevet betydeligt strammet. Ved at montere solceller på taget kan du fremtidssikre din nye bolig, og du opnår tilmed en økonomisk gevinst. Det giver gode resultater på den korte bane, og huset er mere attraktivt på den lange bane.” Vi kan allerede nu sikre, at nutidens byggeri også er fremtidens byggeri – så hvorfor vente? Ved at montere solceller på taget bliver dit hus mere ”grønt”, og du opnår tilmed en økonomisk gevinst. Det hele drejer sig om at producere energien, når du skal bruge den og gemme den del du ikke har brug for, så husets forbrug er dækket ind i løbet at natten.

Har du spørgsmål?

Se om du kan finde svaret i en af vores videoer