Hvor skal panelerne sidde?

Det helt rigtige sted kan give dig økonomisk gevinst

Fremtiden byder på mere bæredygtig energi. MyEnergy leverer solceller, der er optimeret til at imødekomme fremtidens teknologi og krav – og samtidig giver en økonomisk gevinst og et mere strømlinet resultat.

Den rigtige placering kan spare dig penge i længden

Producér strømmen, når der er brug for den

Typisk placeres solceller på sydvendte tage. Det giver den højeste produktion midt på dagen, men her har man sjældent sit højeste forbrug, da de fleste ikke er hjemme midt på dagen. MyEnergy går derfor lidt mod normen ved at anbefale, at man placerer sine solceller mod øst/vest, hvis det er muligt. På den måde lægges en større del af produktionen først og sidst på dagen, hvor man ofte har det højeste forbrug. Solcellerne producerer mindre strøm ved øst/vest-placeringen, men denne mindre produktion opvejes så rigeligt af, at strømmen netop er 4 gange mere værd, når man bruger den øjeblikkeligt frem for at sælge den. Med andre ord, så producerer du mindre strøm, men din økonomi bliver bedre med en øst/vest-placering.

…eller gem den til senere…

Ved batterianlæg gælder det om at få så høj en produktion som muligt. Derfor anbefaler vi, at panelerne placeres mod syd. Store anlæg kan også deles på to tagflader (øst/vest/syd) for at få den mest hensigtsmæssige placering ift. optimal produktion.

Netto-ordning

Netto-ordningen eksisterer endnu men er blevet ændret: Hvis man producerer mere strøm end man forbruger, kunne man tidligere oplagre overskuddet på el-nettet og hente det tilbage på et senere tidspunkt. I dag kan overskuddet sælges til el-nettet. Den strøm, som man selv producerer og forbruger, er helt fritaget for PSO og andre energiafgifter. På den måde er strømmens værdi meget højere, hvis man bruger den, mens den produceres. Værdien er næsten 4 gange højere, hvis man har et straks-forbrug. Det handler altså om at producere energien, når der er brug for den – for at udnytte denne mulighed økonomisk. Det højeste forbrug er ofte om morgenen, sen eftermiddag, aften – og sjældent midt på dagen.

Fremtidssikring

Ved Bygningsreglement 2015 blev energikravene betydeligt strammet, og blandt de foreløbige krav til 2020-reglementet er kravet om et energineutralt hus. Du kan fremtidssikre dit hus allerede i dag ved at montere solceller på taget. Det giver gode resultater på den korte bane, og huset er mere attraktivt på den lange bane.

Vi kan allerede nu sikre, at nutidens byggeri også er fremtidens byggeri – så hvorfor vente? Ved at montere solceller på taget bliver dit hus ikke hurtigt forældet, og du opnår tilmed en økonomisk gevinst. Det hele drejer sig om at producere energien, når du skal bruge den.

Har du spørgsmål?

Se om du kan finde svaret i en af vores videoer